Revista de Superstitii, Obiceiuri Populare, Traditii si Datini
Prima Pagina Redactia Cautare Newsletter Dictionar de Vise Portal Esoteric Contact         • General Editor : A.A.P.E.S. •   • ISSN 1842 - 6700 •

Top Superstitii

Articol Superstitiile zilelor...

2009/9/27 21:08:26

Superstitiile zilelor...

Ori unde te uiti, ori unde te intorci, dai de superstitii. Putine sunt domeniile care scapa fara superstitii. Nici saptamana nu a scapat. Astazi vom afla cate ceva despre superstitiile zilelor saptamanii ; altele decat superstitiile zilelor Saptamanii Patimilor, despre care puteti citi ( aici ) dar si ( aici ), altele decat superstitiile zilelor saptamanii in Japonia ( click aici ) si altele decat cele ale Saptamanii Luminate ( click aici ). Sa purcedem.


LUNI, ziua Lunii, numita astfel dupa astrul noptilor noastre, este foarte bine sa iei bani, caci vei lua toata saptamana. Este bine sa incepi orice lucrare : tesut, cusut, brodat, orice lucru manual, orice proiect nou. Nu e bine sa dai pe datorie daca esti comerciant, dar nici bani cu imprumut, caci se spune ca-ti dai "sporul casei". Nu este bine sa pleci in petit lunea, nu scoate gunoiul din casa, pentru ca sa nu-ti ia uliul pasarile din curte. Cum incepi de luni, asa va fi toata saptamana. Poarta noroc sa vezi prima floare a primaverii - luni. Copiii nascuti intr-o zi de luni vor fi harnici si buni la cantec .
Nu stii in ce zi a saptamanii te-ai nascut ? ( click aici ).


MARTI, este numita astfel dupa Marte cel bataios ; de altfel, se zice ca marti este ziua rafuielilor si sunt trei ceasuri rele. Nu este bine sa lucrezi marti pana la miezul noptii, pentru ca atunci umbla Martolea si ea te poceste. Martea nu se cumpara arme si obiecte taioase si nu se insamanteaza, ca nu rasare nimic. Martea nu se fac nunti si botezuri, iar lucrul inceput intr-o zi de marti, ramane mereu neterminat. Marti este zi cu ghinion, dar daca vezi prima floare a primaverii in aceasta zi, toate asteptarile tale vor fi implinite. Copiii nascuti intr-o zi de marti vor fi bataiosi si au limba ascutita.
Nu stii in ce zi a saptamanii te-ai nascut ? ( click aici ).


MIERCURI, numita dupa Mercur, mesagerul zeilor, ocrotitorul comerciantilor. Miercurea este norocoasa pentru comert, tranzactii, calatorii si deprinderea de noi indemanari sau informatii. Miercurea se posteste caci este ziua cand Iuda l-a vandut pe Iisus Christos si nu se fac petreceri de nici un fel. Este zi "curata", buna pentru cosit, arat si semanat, dar, in popor, se spune ca nu se injuga juncanii ( boii tineri ) pentru prima oara, intr-o miercuri. Prima floare a primaverii vazuta intr-o miercuri, anunta casatorie. Copiii nascuti miercuri sunt muncitori, destepti si buni la socotit.
Nu stii in ce zi a saptamanii te-ai nascut ? ( click aici ).


JOI, zisa astfel dupa Jupiter cel purtator de noroc, este ziua care te fereste de furtuna, grindina, potop si de daunatorii casei, gradinii si recoltei. Despre aceasta zi se spune ca e Joia Norocoasa, dar joia nu se spala rufe. Joimarita este o "aratare" care pedepseste femeile lenese. Se spune ca in Joia Mare vin mortii la vechile locuinte sa le viziteze si stau pana la Mosi, cand se da de pomana pentru plecarea sufletelor lor. Daca vezi prima floare de primavara intr-o zi de joi, se spune ca vei fi norocos tot anul. Si copiii nascuti joia se bucura de noroc si de mire sau mireasa, frumosi.
Nu stii in ce zi a saptamanii te-ai nascut ? ( click aici ).


VINERI, numita dupa protectoarea dragostei Venus. Ziua cand se tine
"post negru" se numeste vinerea seaca ; are multe interdictii : vinerea nu trebuie sa incepi calatorii, nu speli rufe, nu schimbi asternuturile, nu coace paine vinerea ca ia foc cuptorul si nu incepe sa cosi imbracaminte, daca nu o termini pana la vecernie. Vinerea nu se mananca urzici si nici nu se foloseste otetul. Cine vede prima floare de primavara vinerea va avea parte de sanatate. Copiii nascuti vinerea sunt puternici si foarte iubareti.
Nu stii in ce zi a saptamanii te-ai nascut ? ( click aici ).


SAMBATA, numita dupa Saturn, este menita ritualurilor si pomenilor ; in calendar exista mai multe zile, zise "sambata mortilor". Se spune ca daca vezi sambata dimineata o pasare rosie, seara, sigur, iti vezi iubitul/a. Nu e bine ca sambata sa lucrezi dupa amiaza ; lucrul trebuie sa se incheie la pranz. Poarta ghinion sa vezi prima floare a primaverii intr-o zi de sambata. Copiii nascuti sambata sunt puternici, veseli si generosi.
Nu stii in ce zi a saptamanii te-ai nascut ? ( click aici ).


DUMINICA, ziua odihnei, ziua Soarelui, este singura zi care poarta nume crestin si nu pe cel al Soarelui ; se zice Dies Dominica ( ziua Domnului ) si nu Dies Solis ( ziua Soarelui ). Ziua este menita rugaciunii, odihnei si bucuriei ; nu se lucreaza duminica, nu se face comert si se merge la biserica. Duminica trebuie sa fie dedicata familiei, dar si actiunilor de binefacere, caritabile. Aduce ghinion sa-ti tai unghiile duminica, sa calci sau sa speli rufe, dar, mai ales, poarta ghinion sa faci descantece si vraji duminica, deoarece ele se intorc impotriva celui ce le face. Daca vezi prima floare de primavara duminica, viata ta va fi senina si imbelsugata. Copiii nascuti duminica sunt norocosi, isteti si buni la joc.
Nu stii in ce zi a saptamanii te-ai nascut ? ( click aici ).


In folclor circula si un fel de poezioara, care vorbeste despre zilele saptamanii si contine o "sageata" ironica pentru cei care necinstesc ziua de duminica, mergand la carciuma satului :

"Taie unghiile luni pentru vesti ;
Marti - opinci noi primesti ;
Miercuri - sanatos vei fi ;
Joi - te-mbogatesti, sa stii ;
Vineri - cunosti dragostea ;
Sambata - la drum vei pleca ;
Duminica - bucura-l pe diavol
Pentru inca o saptamana".


REDACTIA
Documentare :
www.parapsiholog.ro

*Reproducerea neautorizata a textelor sau imaginilor de pe acest site este interzisa. Preluarea textelor publicate se poate face doar cu acordul General Editor A.A.P.E.S.


 
Versiunea pentru printare Trimite unui prieten
Parapsiholog Radu Botez - parapsihologie paranormal astrologie

Karma lui Arsenie Boca 12 motive pentru care te afli in zodia ta Curatari si purificari energetice pentru locuinte si spatii de firme Radu Botez - parapsiholog ENCICLOPEDIA VISELOR - de Radu Botez Newsletter Superstitii Terapia cuvantului magic Radu Botez - parapsiholog Sanatatea globala in pericol Radu Botez - parapsiholog Curs individual de parapsihologie cu Radu Botez - parapsiholog Cum sa ne aparam de atacurile energetice Consiliere parapsihologica prin telefon sau la cabient Cursuri de Arte Martiale si autoaparare - Sector 3 Bucuresti Analiza Esoterica - parapsiholog.ro KARMA - Necunoscuta pe care trebuie sa o cunoastem! De ce sa aflam ce am fost intr-o viata anterioara ? Intre Psihologie si Parapsihologie Afla ce ai fost intr-o viata anterioara Sex si Zodii Centrul de investigatii Parapsihologice Analiza esoterica a zilei de nastere Cele sapte CHAKRE si lumile superioare

Partenerii Revistei
www.elystar.ro
www.oniromantie.ro
www.infoterapii.ro
www.aapes.ro
www.infocosmetica.ro
www.rugaciuni.ro
www.parapsiholog.ro
www.reincarnare.ro
www.paranormal-parapsihologie.com
www.astrologie-tarot.ro


Ce este superstitia
Superstitii - 12 luni
Video Superstitii
Top Superstitii
Actori - Vedete
Halloween
Superstitii generale
Sport
Casatorie - Familie
Magia populara
Politica - Social
Religie
Superstitii RO
DivertiSment
Zodii
Studenti - Elevi
Noroc - Ghinion
Afaceri - Finante
Dragoste
Corpul uman
Obiceiuri populare
Strainatate
Diverse superstitii
Animale - Prevestiri
Vreme - Timp
Cabinet Parapsihologie
Alte Articole
Din lume
Partenerii Revistei
Recomandari
Evenimente
Cod ISSN
Arhiva Articole


Partener Oficial: Cabinet de Parapsihologie - Radu Botez Consiliere parapsihologica Aparitii Editoriale - Radu Botez Radu Botez : Portrete parapsihologice Parapsihologie - Radu Botez Astrologie - Radu Botez Universul Esoteric - Radu Botez Ankh-ul si crucea crestina Ce stim si ce nu stim despre 666 Zanele-bunele, ielele-relele - Superstitii Germania Grecia Superstitiile viitoarelor mamici Analiza parapsihologica pentru cuplu Japonia ISLANDA  tara cea mai superstitioasa Italia India Te mananca palma stanga? Lista celor mai sanatoase alimente pentru fiecare grupa sanguina Cifra 13 - La granita dintre superstitie si credinta Tarot cu Livia Dragu


prima pagina    |    cautare © 2006 - 2015 superstitii.ro    |    Toate drepturile rezervate    |    Mentiuni Legale     Coordonator proiect: Radu Botez - parapsiholog
*Reproducerea neautorizata a textelor sau imaginilor de pe acest site este interzisa. Preluarea textelor publicate se poate face doar cu acordul General Editor A.A.P.E.S.

Info Parapsiholog - Cabinet de Parapsihologie Paranormal Astrologie Site-ul oficial al Asociatiei de Astrologie si Parapsihologie ElyStar (http://www.aapes.ro) Revista ElyStar OnLine - de Parapsihologie si Astrologie (http://www.elystar.ro) Revista de Rugaciuni (http://www.rugaciuni.ro) Budo Gym Club - Dojo de Kyokushin Karate Revista de medicina alternativa  (http://www.infoterapii.ro) Cabinet OnLine de Parapsihologie - Parapsiholog Radu Botez (http://www.parapsiholog.ro) Revista OnLine de Interpretare a Viselor  (http://www.oniromantie.ro) Paranormal - Parapsihologie  (http://www.paranormal-parapsihologie.com) Carte Psihologie Parapsihologie Revista Vietilor Anterioare  (http://www.reincarnare.ro) Carte Reincarnare Astrologie Tarot Horoscop Numerologie Revista de Superstitii (http://www.superstitii.ro) Portal Esoteric (http://www.parapsiholog.eu) Carte SEX si Zodii Magazin Ezoteric fotograf nunta botez Marc Barbu - fotojurnalism