Revista de Superstitii, Obiceiuri Populare, Traditii si Datini
Prima Pagina Redactia Cautare Newsletter Dictionar de Vise Portal Esoteric Contact         • General Editor : A.A.P.E.S. •   • ISSN 1842 - 6700 •

Superstitii din intreaga lume

Articol Anglia - Superstitiile in cultura popoarelor ( 4 )

2008/8/22 19:10:47

Superstitiile in cultura popoarelor ( 4 )
ANGLIA

Superstitiile sunt lasate din generatie in generatie de catre nemuritoarea traditie. Ca si alte popoare, locuitorii Angliei, Irlandei, Scotiei, Tara Galilor, pastreaza aceasta comoara si o transmit mai departe. Shakespeare, Marele Will, a scris despre o superstitie care s-a pastrat din vremea romanilor, destul timp ca sa auzim si noi de ea, si anume, superstitia ca viitorul poate fi descifrat prin consultarea maruntaielor de animale. El a descris-o in nu mai putin celebra piesa "Iulius Cezar", iar confirmarea ei nu a intarziat sa apara : marele Cezar, increzandu-se mai mult in maretul sau destin decat in superstitie, a respins averizarea si a mers la intalnirea cu moartea. Omul simplu era mai direct ; el respecta superstitia si, se pare ca o face si astazi. Sunt multe superstitii respectate de popoarele anglo-saxone, generate de anumite evenimente, de zile importante ca, Anul Nou sau ziua nuntii, superstitii legate de vreme, de obiecte, in sfarsit, se pare ca exista superstitii in legatura cu orice. Vom parcurge impreuna cateva superstitii anglo-saxone si vom incepe cu...


Superstitii despre copii

- Copiii nascuti la orele 3, 6, 9 si 12 se spune ca sunt foarte norocosi. Cand cresc vor fi dotati cu multa perspicacitate si ingeniozitate.
- Daca nou-nascutul are dinti, va fi egoist.
- Daca se naste cu o palma deschisa, va fi generos.
- Daca luna este ascunsa dupa un nor cand incepe nasterea, nou-nascutul va fi fata; daca luna straluceste, va fi baiat.
- Cand micutul este scos pentru prima data din camera, mama ar trebui sa urce, nu sa coboare, pentru ca micutul sa aiba succes in viata.
- Daca plange copilul la botez, e semn bun; in vechime se credea ca astfel ies spiritele rele din copil.
- Dintele unui copil, montat pe un inel sau pe o brosa, era purtat pentru noroc.


Superstitii "de noroc"

Se spune ca atunci cand o femeie implineste 31 de ani, ea este in "Anul Destinului"si se poate astepta la o mare schimbare. Deseori aceasta consta intr-o calatorie importanta, un pericol neasteptat ori o mare tentatie. Ea trebuie sa fie foarte atenta, in afaceri si in problemele personale.
Despre casa se spune ca nu trebuie cumparata sau sa te muti in casa noua in lunile nefaste pentru asta: aprilie, iulie si noiembrie (despre aceste luni se spune si ca nu e bine sa semnezi contracte) sau : daca, dupa ce iesi din casa, te intorci din drum, trebuie sa stai jos si sa numeri de la 7 ( cifra magica ) la zero, pentru ca sa alungi ghinionul.
Zilele norocoase sunt marti si vineri pentru o femeie daca vrea sa ia o decizie importanta sau daca incepe ceva riscant ; pentru barbati, zilele norocoase sunt luni si joi.
Se spune ca fulgerul nu cade pe o casa in care arde focul, astfel nu vei fi fulgerat in somn.
Este semn bun daca intalnesti intamplator aceeasi persoana de 2 ori cand ai iesit pentru afaceri. E si mai bine daca se intampla o data cand te duci si a doua oara cand te intorci, atunci succesul este asigurat.
Daca versi, din greseala, putin vin, e semn bun. Daca scapi din mana un pahar cu vin si paharul se sparge, e semn de casatorie fericita si afectiune sentimentala.
Daca iti pui ciorapii pe dos, vei primi in curand un cadou. Daca iti cad ciorapii, persoana iubita se gandeste la tine.


Superstitii "de nenoroc"

Daca sar scantei din foc, vei avea parte de invidie si rautate.
Daca te impiedici este semn foarte rau. Daca se intampla acest lucru cand pleci de-acasa la inceputul zilei, daca se intampla de mai multe ori sau calci gresit in timpul zilei, e mai bine sa amani drumul din aceea zi si sa te intorci acasa.
Daca folosesti pentru spalat aceeasi apa care a mai fost folosita de cineva, este semn sigur ca te vei certa cu persoana aceea.
Daca nu dai de pomana, macar odata in viata, o pereche noua de pantofi, pe lumea cealalta vei fi descult.
Daca un tablou cade din cui este semn rau, inseamna moartea unei cunostinte sau a unui prieten, boala sau nenoroc pe neasteptate pentru o ruda care se pregateste de calatorie. Cu atat mai rau este semnul, daca se sparge geamul tabloului.
In incheiere, iata o superstitie care a nascut versuri ; intai superstitia, care spune ca intotdeauna sa ridici de pe jos orice ac ; si versurile :
"Vezi un ac, l-ai ridicat,
Cu noroc te-ai incarcat.
Vezi un ac si-l lasi sa stea,
Amara e soarta ta."


REDACTIA


Superstitiile altor tari :

Japonia - Click aici
India - Click aici
Grecia - Click aici
Islanda - Click aici
Germania - Click aici
America - Click aici
Romania - Click aici
Italia - Click aici
Australia - Click aici
Anglia - Click aici
Franta - Click aici
Brazilia - Click aici
China - Click aici


*Reproducerea neautorizata a textelor sau imaginilor de pe acest site este interzisa. Preluarea textelor publicate se poate face doar cu acordul General Editor A.A.P.E.S.


 
Versiunea pentru printare Trimite unui prieten
Parapsiholog Radu Botez - parapsihologie paranormal astrologie

Karma lui Arsenie Boca 12 motive pentru care te afli in zodia ta Curatari si purificari energetice pentru locuinte si spatii de firme Radu Botez - parapsiholog ENCICLOPEDIA VISELOR - de Radu Botez Newsletter Superstitii Terapia cuvantului magic Radu Botez - parapsiholog Sanatatea globala in pericol Radu Botez - parapsiholog Curs individual de parapsihologie cu Radu Botez - parapsiholog Cum sa ne aparam de atacurile energetice Consiliere parapsihologica prin telefon sau la cabient Cursuri de Arte Martiale si autoaparare - Sector 3 Bucuresti Analiza Esoterica - parapsiholog.ro KARMA - Necunoscuta pe care trebuie sa o cunoastem! De ce sa aflam ce am fost intr-o viata anterioara ? Intre Psihologie si Parapsihologie Afla ce ai fost intr-o viata anterioara Sex si Zodii Centrul de investigatii Parapsihologice Analiza esoterica a zilei de nastere Cele sapte CHAKRE si lumile superioare

Partenerii Revistei
www.elystar.ro
www.oniromantie.ro
www.infoterapii.ro
www.aapes.ro
www.infocosmetica.ro
www.rugaciuni.ro
www.parapsiholog.ro
www.reincarnare.ro
www.paranormal-parapsihologie.com
www.astrologie-tarot.ro


Ce este superstitia
Superstitii - 12 luni
Video Superstitii
Top Superstitii
Actori - Vedete
Halloween
Superstitii generale
Sport
Casatorie - Familie
Magia populara
Politica - Social
Religie
Superstitii RO
DivertiSment
Zodii
Studenti - Elevi
Noroc - Ghinion
Afaceri - Finante
Dragoste
Corpul uman
Obiceiuri populare
Strainatate
Diverse superstitii
Animale - Prevestiri
Vreme - Timp
Cabinet Parapsihologie
Alte Articole
Din lume
Partenerii Revistei
Recomandari
Evenimente
Cod ISSN
Arhiva Articole


Partener Oficial: Cabinet de Parapsihologie - Radu Botez Consiliere parapsihologica Aparitii Editoriale - Radu Botez Radu Botez : Portrete parapsihologice Parapsihologie - Radu Botez Astrologie - Radu Botez Universul Esoteric - Radu Botez Ankh-ul si crucea crestina Ce stim si ce nu stim despre 666 Zanele-bunele, ielele-relele - Superstitii Germania Grecia Superstitiile viitoarelor mamici Analiza parapsihologica pentru cuplu Japonia ISLANDA  tara cea mai superstitioasa Italia India Te mananca palma stanga? Lista celor mai sanatoase alimente pentru fiecare grupa sanguina Cifra 13 - La granita dintre superstitie si credinta Tarot cu Livia Dragu


prima pagina    |    cautare © 2006 - 2015 superstitii.ro    |    Toate drepturile rezervate    |    Mentiuni Legale     Coordonator proiect: Radu Botez - parapsiholog
*Reproducerea neautorizata a textelor sau imaginilor de pe acest site este interzisa. Preluarea textelor publicate se poate face doar cu acordul General Editor A.A.P.E.S.

Info Parapsiholog - Cabinet de Parapsihologie Paranormal Astrologie Site-ul oficial al Asociatiei de Astrologie si Parapsihologie ElyStar (http://www.aapes.ro) Revista ElyStar OnLine - de Parapsihologie si Astrologie (http://www.elystar.ro) Revista de Rugaciuni (http://www.rugaciuni.ro) Budo Gym Club - Dojo de Kyokushin Karate Revista de medicina alternativa  (http://www.infoterapii.ro) Cabinet OnLine de Parapsihologie - Parapsiholog Radu Botez (http://www.parapsiholog.ro) Revista OnLine de Interpretare a Viselor  (http://www.oniromantie.ro) Paranormal - Parapsihologie  (http://www.paranormal-parapsihologie.com) Carte Psihologie Parapsihologie Revista Vietilor Anterioare  (http://www.reincarnare.ro) Carte Reincarnare Astrologie Tarot Horoscop Numerologie Revista de Superstitii (http://www.superstitii.ro) Portal Esoteric (http://www.parapsiholog.eu) Carte SEX si Zodii Magazin Ezoteric fotograf nunta botez Marc Barbu - fotojurnalism